Buiten koken smaakt naar meer!

Buiten koken smaakt naar meer!

Buiten eten, wie geniet er niet van? Op mooie dagen als je veel tijd buiten door brengt, wil je ook gewoon lekker buiten eten. Het is immers zonde om binnen te zitten met dat mooie weer; herkenbaar? Voor ons wel!
De BBQ die inmiddels een vaste plek heeft veroverd in de Nederlandse tuin is misschien wel de meest bekende manier om met je gezin of met vrienden en familie buiten te eten. Het leuke is dat er veel nieuwe mogelijkheden om buiten te koken, zijn bijgekomen. Wij hebben samen met familie en vrienden een aantal nieuwe manieren van buiten koken geprobeerd en dat is goed bevallen! Ik noem een paar voorbeelden.

Buiten koken, buiten eten

Om buiten te koken, hoef je geen complete buitenkeuken te bouwen. Goede producten maken het echter wel aangenaam en leuk. We willen natuurlijk dat onze kookpogingen resultaat hebben. Een lekkere maaltijd stellen we ons tot doel! Zo kun je tegenwoordig ook duurzaam buiten koken op sprokkelhout. Dat kan met een zogenaamde ‘rocket stove’. Het leuke is dat je zelf sprokkelhoutjes zoekt in de tuin of in het bos. Je voelt je een echte avonturier en je bent nog milieubewust bezig ook. Binnen één minuut is de COOX ‘rocket stove’ klaar om je pannetje soep erop te zetten, maar ook in combinatie met gietijzeren pannen werkt dit perfect. Wij bakken zelf vaak pannenkoeken op de COOX in een gietijzeren koekenpan.

Outdoor

Bijna iedereen vindt het leuk om ‘fikkie’ te stoken en met kinderen je broodje bakken boven een vuurschaal aan een broodstick, met worstjes is natuurlijk fantastisch. Je krijgt er gegarandeerd een ‘outdoor’ gevoel van. Er zijn ook kleine lichtgewicht kolen ‘stoves’ met losse BBQ roosters die je makkelijk onder je veranda kunt gebruiken en ideaal zijn om mee te nemen op reis of naar de camping. Wij vinden het heerlijk om in de ‘Dutch Oven’ een cake te bakken (binnen een half uurtje klaar!) of zelf een verse pizza te maken in een ‘skillet’ (gietijzeren koekenpan).
Het buitenleven wordt steeds leuker en het eten lijkt ook altijd net iets lekkerder te smaken!

blog buiten koken 2

Michel van Kimmenaede
De Jutter www.buitenkookproducten.nl

(Eindredactie: Saskia Withoos)

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *