De twee gezichten van de herfst

De twee gezichten van de herfst

De twee gezichten van de herfst

Zodra de herfst begint, hoor ik twee geluiden. De een wil dat de zomer nooit ophoudt en de ander verheugt zich op het mooie herfstseizoen.  Zelf geniet ik altijd erg van de zomer, maar de verkoeling die de herfst biedt, kan ik altijd weer zeer waarderen. Ach, er zitten leuke en minder leuke kanten aan. Dat is nu eenmaal de charme van de seizoenen.

Droog en kleurrijk

Mijn favoriete herfstdag is droog en zonnig met ruimte voor de talrijke kleuren van de herfstbladeren om te schitteren in het zonlicht. De dagen waarop je met een warm vest aan en soms zelfs gewoon zonder vest nog lekker buiten kunt zitten in de najaarszon op een beschut plekje. Lekker wandelen in het bos met de kinderen of de hond en de talrijke herfstschatten meenemen naar huis. Een goede traditie is het decoreren van een herfsttafel, de eettafel buiten onder de veranda wordt omgetoverd tot een herfsttafel. De mooiste bladeren, takjes, kastanjes, dennenappels en mos worden uitgestald en de tafel ondergaat een ware metamorfose. Zo kunnen we ook binnen genieten van al het moois dat de herfst ons te bieden heeft.

Nat en druilerig

De herfst heeft ook duidelijk een ander gezicht. De natte dagen dat het onophoudelijk regent. Zelfs nu en dan enorm waait en de herfstbladeren door de lucht vliegen. Balen als je dan op de fiets door weer en wind moet. Iedereen om je heen verkouden wordt en loopt te snotteren en te snuiten. Gatver. Niks aan die herfst.

Alhoewel hoe lekker legitiem is het om lekker een dagje thuis te blijven, lekker bankhangen met een filmpje. Je kasten eens goed uitmesten. Je huis binnen gezellig maken nu het tuinseizoen op zijn einde begint te lopen, is dat nou zo vervelend? Valt best mee toch?Zodra het zonnetje weer tevoorschijn komt, rest ons wel de schone taak om de herfstbladeren uit het gras te halen. We willen geen zwarte plekken in het gazon. Maar tussen de planten gewoon ook lekker eens wat bladeren laten liggen hoor. Als een lekkere warme deken voor de planten en dieren in de tuin.

Welk gezicht de herfst ook laat zien, voor iedereen is er wel iets om van te genieten. Laten we dat dan ook vooral veel doen!

Saskia Withoos

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *