Inspiratie uit Amerika

Inspiratie uit Amerika

Hoe komt het toch dat je altijd zoveel meer lijkt te zien als je op reis bent? Is het omdat je meer tijd hebt. Prikkelt de andere omgeving of zet het juist al je zintuigen open? Zo waren wij met de jaarwisseling in Amerika, we verbleven in Connecticut en maakte uitstapjes naar Rhode Island en bezochten New York en Boston. De streek waar we verbleven wordt ook New England genoemd.

Aan de kust van Connecticut en Rhode Island liggen mooie stranden en baaien vol  met zeilboten. Niet zo verwonderlijk dat New Yorkers hier graag de zomer doorbrengen. Er staan werkelijk prachtige huizen, huizen die bewoond zijn, maar ook huizen die leegstaan in de winter. We hebben onze ogen uitgekeken! Als je ons op Facebook volgt, heb je de fotoreportage kunnen zien. (En anders gewoon nog even doen, like op www.facebook.com/verandaservice ). Prachtige veranda’s passeerden de revue. Het was echt veranda spotting. Langzaam reden we rond door plaatsjes als Stonington Borough en Mystic. Bekend van films met Meryl Streep en Julia Roberts.

Fotostop na fotostop. De balustrades, de vormen, de ornamenten, de sfeer! Wat hebben we veel gezien. Weer thuis besloten we dat de Victoriaanse stijl toch wel erg mooi is. We lieten een zogenoemde bracket in Victoriaanse stijl maken. Het werd mooier dan verwacht. Op dat moment bouwden we net een veranda en we hebben de bracket tijdelijk gemonteerd om te fotograferen. Erg leuk! Ook andere mensen reageerden enthousiast en we hebben zelfs aanvragen gekregen. De Victoriaanse brackets zijn namelijk in alle mogelijke vormen en uitsnedes te maken. Ambachtelijk maatwerk, dat wel! Zoals dat ook bij ons past.

Het belooft veel, want we willen onze ideeën voor balustrades, ornamenten en bovenranden verder uitwerken. De victoriaanse bracket is uiteraard te zien en te voelen op Mijn Tuinidee in de Brabanthallen in Den Bosch, daar vind je ons van donderdag 20 tot zondag 23 februari. Kom je ook de lente proeven en inspiratie opdoen! Zooooo de moeite waard.

Saskia Withoos

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *