Red cedar shingles

Red cedar shingles

Red cedar shingles

Red cedar shingles als dakbedekking voor de veranda. Of ik dat kan maken? Een hele mooie en voor Verandaservice aparte veranda om te mogen maken: ten eerste de constructie van Douglas, afkomstig van de Douglasspar; in de Verenigde Staten bekend als Oregon pine. Dit hout gebruik ik eigenlijk nooit, maar omdat de bedekking van het dak zo speciaal moest worden, ben ik toch overstag gegaan. De constructie op zich was voor Verandaservice al speciaal, een hellend dak in plaats van een plat dak en dan ook nog met verschillende hellingshoeken op een zijde van het dak wat een hele mooie glooiing geeft.

Onbekend in Nederland

Of ik dat kan maken? Ik stak mijn licht op. Red cedar shingles (rode ceder) kom je in Nederland niet zo veel tegen. Het blijkt een authentieke, ambachtelijke uitstraling te hebben en lang mee te gaan.  Ik vond het passend, een stenen dakbedekking zal ik niet snel maken; als veranda vakman maak ik het graag van hout. “Ja, ik doe het!”, was mijn reactie.

Ik besloot de constructie eerst op te bouwen in de werkplaats; dat kwam goed uit omdat de ruimte net is uitgebreid. Een dak dat bedekt zou worden met red cedar shingles was voor mij geheel nieuw en in de werkplaats kregen we een goed beeld van de constructie. Daarna konden we met veel plezier aan de slag op locatie.

De geur en uitstraling van ceder

De beleving van deze dakbedekking is ook heel anders dan bij een plat dak: de geur van red cedar, het gevoel van deze houtsoort, de verschillende maten van de shingles en het gepuzzel op het dak maakten het voor ons team een hele belevenis om te mogen maken, we hebben er geregeld met z’n drieën van staan te genieten. Weer een mooie ervaring rijker en we gaan dit zeker in ons assortiment opnemen en hopen dat we nog meer van deze veranda’s mogen maken.

Wil Withoos

Veranda vakman

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *