Veranda Amerikaanse stijl en Scandinavische huizen

Veranda Amerikaanse stijl en Scandinavische huizen

Veranda Amerikaanse stijl en Scandinavische huizen?

We horen het u denken. Wat hebben Scandinavische huizen nu te maken met veranda’s in Amerikaanse stijl?  Wij hebben het ontdekt. Voor het eerst mochten we een veranda aan de voorzijde van een woning bouwen.

Echt leuk! Waar we eerst alleen maar konden dromen van alle prachtige veranda’s zoals je die in Amerika ziet, mochten we er nu echt één bouwen. Weliswaar een bescheiden veranda, maar wat een effect! Het huis was al prachtig, maar met de veranda Amerikaanse stijl bij de entree van de woning is het een plaatje geworden.

Het resultaat is te zien op de foto.  Niets te veel gezegd toch? We kregen heel veel reacties, waaronder dat het huis Scandinavisch overkomt. Het grootste compliment wat we hebben gekregen is dat het lijkt of het er altijd gestaan heeft. Zo hoort het toch ook? Een veranda moet een mooi geheel vormen met de woning.

Zo kwam dit Scandinavische huis nog het dichtst bij de veranda Amerikaanse stijl uit onze dromen.  Aan de voorkant bouwen we in Nederland niet vaak zoiets. Al zie je in nieuwbouwwijken Amerikaanse stijl of jaren dertig wel zulke veranda’s met prachtige balustrades verschijnen. Op Pinterest verzamelen we ze. De mooiste exemplaren komen voorbij. Kijk maar eens op www.pinterest.com/Verandaservice.

Dan komen we toch even terug op de overeenkomst tussen dit Scandinavische huis en een veranda in Amerikaanse stijl. En dat is sfeer! Wat een geweldige sfeer geeft dit aan een woning. Denk maar eens aan filmscenes waarin lange zomerse avonden buiten worden doorgebracht. Of een heerlijk uitgebreid ontbijt wordt geserveerd. U kunt echter gerust zijn, ook in de Nederlandse achtertuin kunt u op een sfeervolle manier meer woonruimte creëren voor een mooi en rijk buitenleven. En wij, wij blijven dromen van de Amerikaanse veranda’s die ons inspireren.

Saskia Withoos

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *