Veranda geeft vakantiegevoel door buiten leven

Veranda geeft vakantiegevoel door buiten leven

Buiten Leven met een veranda

Het is in ons koude kikkerlandje niet zo gewoon; buiten leven! Was het maar waar. Hadden we maar dezelfde omstandigheden als bij de veel zuidelijker landen in Europa. Lekker warm, dag in dag uit en dus veel buiten. Heerlijk.

Vakantiegevoel

Niet voor niets is het dat wij, Liesbeth en ik, dolgraag naar warme landen gaan in de zomer. Met veel plezier blazen we onze tent op in Italië, Spanje of zuidelijk Frankrijk. Niks voortent neerzetten. Het moet er zo warm zijn dat een partytentje genoeg is om de hete zon van mijn toch wat minder goed bedekte schedel te houden. Niet meer, niet minder.

Heerlijk is het dan ook als we in Nederland ook zo af en toe van die echt lekkere dagen hebben. Echt lekkere avonden ook vooral, waarbij je tot laat in de avond heerlijk op het terras kunt genieten van een boek, een gesprek, maar ook gewoon met de laptop op de tuintafel. Dat geeft mij een echt vakantiegevoel. Omdat het zo weinig echt voorkomt relateer ik dat dus aan de vakanties en geeft het een gevoel van ontspanning. Heerlijk.

Te weinig

Helaas, zolang ik er een vakantiegevoel bij houdt als ik lekker buiten zit en dus buiten leef, betekent dat vrijwel zeker dat het nog steeds te weinig voor komt. Dat buiten leven in ons land nooit echt zal doorzetten. Toch willen wij dat graag vaker kunnen doen. Onze tuin is al zo ingericht dat er, op hopelijk niet al te lange termijn, meer buiten geleefd kan worden. Een terras met paraplubomen en een ‘warme’ haag, leveren een heel beschutte plek op over een paar jaar, maar droog blijven doen we er niet.

Afgelopen week mochten we het genoegen smaken een bijeenkomst bij te wonen die, zoals ik per ongeluk iets te denigrerend omschreef, onder een “afdakkie” plaats vond. Beschut bij de openslaande deuren, zaten we heerlijk te vergaderen tot een uur of elf ’s avonds en pas op weg naar huis, zag ik op mijn thermometer dat het kwik toch echt tot een graad of vijftien was gedaald. Zonder nog dat er sprake was van terrasverwarming hadden wij dus prima buiten vergaderd, gelachen, serieuze gesprekken gevoerd, koffie gedronken en een pilsje gepakt. Geleefd dus! Buiten! Bij nog geen 20 graden. Het kan dus wel. Als je maar zo’n “afdakkie” hebt. Sparen dus.

@fredrommens

 

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *