Veranda van hout? Vraag het de vakman!

Veranda van hout? Vraag het de vakman!

Veranda van hout? Vraag het de vakman!

Mensen die overwegen voor een veranda van hout te kiezen, hebben vaak al goed nagedacht over wat ze willen. In ieder geval zijn ze op zoek naar een sfeervolle manier om het terras te overkappen, zodat ze vaak en lang kunnen genieten van het buiten leven. Dat hebben de meeste geïnteresseerden gemeen. Verder geldt, zoveel mensen, zoveel wensen en dat is maar goed ook! Wij hebben namelijk geen standaard product op de plank liggen, dus dat zou voor problemen zorgen.

Veranda van hout. Wat heeft u nodig?

De meeste klanten vinden ons zoals dat tegenwoordig gaat via internet. Via onze website of de sociale media, waaronder Facebook en Twitter. Ook de ouderwetse mond op mond reclame werkt overigens uitstekend! Bij aankomst bij een geïnteresseerde klant beginnen we de woning aan de buitenkant te observeren, maar letten we ook op de stijl van het interieur. Dat leert ons de smaak van de klant te kennen. En dat is heel belangrijk, de veranda van hout moet namelijk passen bij de woning, maar de bewoners moeten zich ook thuis voelen bij de veranda. Naast praktische wensen, gaat het ook om smaak.

Observeren, luisteren, doorvragen en meedenken is dus belangrijk. Waar kan dit beter dan ter plekke bij de woning van de klant. Uiteraard kunnen wij dan de “technische situatie” voor de bouw van de veranda beoordelen, maar we leren ook de wensen van de gebruikers kennen. De veranda is immers géén aankoop die u snel weer herhaalt, het moet dus vooral een hele tijd meegaan én bevallen.

Voor

Dit illustreren we graag aan de hand van een voorbeeld. Op de foto bij deze blog hebben we voor en na in beeld gebracht. De vraag van de klant was mee te denken over een oplossing om een overkapt stuk terras te hebben, zodat de fraaie openslaande deuren open kunnen blijven zonder dat het binnen nat wordt als het regent. Verder wilden ze wat meer beschutting tegen de wind. Ook de klant vond het belangrijk dat de te bouwen veranda één geheel zou worden met de woning. Alsof het er altijd gestaan had! Een harde eis was dat er geen lichtinval verloren mocht gaan.

Dat was de uitgangssituatie voor we aan de slag gingen met het ontwerp van de veranda.

Na

Om te zorgen voor veel licht  in de woning is onze keuze gevallen op een lichtstraat over de gehele overkapping. Een glazen dak, wat in dit geval ook mogelijk was. Om ook vrij van wind en eventueel regeninslag buiten te kunnen zitten, hebben we gekozen voor de oplossing met de zijwanden. Deze hebben we voorzien van kozijnen met een borstwering, enerzijds om opgespat water en zand op het glas te voorkomen. Anderzijds om in de stijl van de woning te blijven. We hebben de kozijnen en borstwering exact zo gemaakt als die van de woning.

Het is een prachtig geheel geworden met de woning. Iets wat bij ons hoog in het vaandel staat! We hebben veel reacties gekregen op het uiteindelijke resultaat, met name via onze Facebookpagina. En ja, dan gloeien wij wel even van trots. Hoe vindt ú deze overkapping in cottage stijl geworden?

Ook vragen aan de veranda vakman? Stel ze gerust.

Saskia Withoos

 

 

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *