Winter met een veranda

Winter met een veranda

Winter met een veranda

Winter met een veranda? Toegegeven het is waarschijnlijker dat een veranda aan de zomer doet denken dan aan de winter. Mooi weer, lekker vaak buiten zijn, typisch zomer. Toch valt er in de winter ook genoeg plezier te beleven aan een veranda.

 

Sneeuw

Deze week viel de eerste sneeuw. Persoonlijk was ik er nog niet helemaal op voorbereid,  nog geen drie weken geleden haalden we Sinterklaas binnen met zulk zacht winterweer dat we het zelfs te warm hadden in onze winterjas.  Zo gaat dat in Nederland. In elk seizoen kun je alle weertypen meemaken.

De sneeuw viel dan deze week en gelijk behoorlijk ook, een teken dat aan het geliefde herfstseizoen een einde is gekomen. Meteen ondervonden we de voordelen die je in de winter met een veranda kunt hebben. Hoe mooi de sneeuw ook kan zijn, iedereen zal het er toch mee eens zijn dat het binnen voor troep kan zorgen. Veel troep. Binnen smelt de sneeuw en laat natte plekken achter in de hal. Doe daar nog dat schepje strooizout bovenop en je kunt er lelijke plekken aan overhouden. Dus beseften we ons hoe fijn het was dat we buiten onder de veranda onze laarzen en schoenen uit konden trekken. Even goed stampen op het schone terras onder de veranda. Hier komt de sneeuw niet! Dat is nou het voordeel in de winter met een veranda. Natte jassen en laarzen laten we eerst al wat opdrogen onder de veranda. Als de ergste troep weg is, laten we onze spullen binnen lekker opwarmen. Voor als we er weer op uit moeten, door de sneeuw.

 

Kerstsfeer onder de veranda

Nou hoorde ik al speculaties over een witte Kerst! Wie weet? Hoe dan ook in de winter kun je de veranda erg mooi aankleden. Met al die gezellige sfeerlichtjes voor buiten. Of een heuse kerstboom buiten onder de veranda, waarom niet? Zelf hebben wij de tuintafel in de winter gewoon buiten staan onder de veranda.  We steken de sfeerlichtjes aan, kaarzen in windlichten en lantaarns op tafel en op het overdekte terras.  Erg gezellig en echt genieten. Vorig jaar had ik een adventskrans gemaakt en die bleef lang mooi doordat ik deze buiten op tafel had gelegd.

Dus, wie denkt er met winter niet aan een veranda? Jij nu mogelijk wel. We wensen je fijne dagen met familie en vrienden. Geniet van de winter en Kerst en alle sfeervolle momenten.

Interessant? Deel het met anderen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *