Check
Check
Check
Check
/ Veranda / Klassieke veranda

Klassieke veranda

Een klassieke veranda brengt zoveel sfeer in de tuin. Het is mooi, het is warm, het is sfeervol! Zelfs als de veranda nog niet is ingericht, is de uitstraling al subliem. De bewerking van de houten staanders, klossen en balken zorgt voor nostalgie en een klassieke uitstraling. Mooi bij een landelijke woonstijl of een jaren dertig woning. Deze veranda staat als een huis en Verandaservice zorgt ervoor dat het een mooi geheel vormt met de woning. Alsof de veranda er altijd al gestaan heeft.

Met klassieke veranda balustrade

Een klassieke veranda met balustrade is het ultieme verlengstuk van de woning! Een veranda met balustrade op een verhoogd terras laat zich het beste omschrijven als de limousine onder de veranda’s. Wat een geweldige sfeer wordt hiermee bereikt. Bij een jaren dertig huis, ook nieuwbouw past dit perfect. Het effect van een verhoogd terras kun je ook bereiken door het terras van een andere bestrating te voorzien dan de rest van de tuin. Of, bijvoorbeeld met houten vlonderplanken.

Persoonlijke smaak

Of je wel of geen balustrade kiest, hangt dus af van de ruimte in de tuin en uiteraard jouw persoonlijke smaak. Dat is het mooie van een veranda of terrasoverkapping van hout. Het materiaal kan bewerkt worden om het resultaat te bereiken dat je voor ogen hebt.

Wel of geen balustrade

Een balustrade is het meest geschikt voor de grotere tuin. Daar komt deze veranda het best tot zijn recht. In een minder grote tuin bestaat de kans dat dit de tuin juist kleiner doet lijken. Kies dan voor een klassieke veranda zonder balustrade.

Uitbreiding klassieke veranda

De veranda is nog uit te bouwen met een zijwand. Dicht of met glas. Dit zorgt ervoor dat het terras van de klassieke veranda meer beschut is tegen de wind. Het kan ook meer privacy geven, zeker als je voor een dichte zijwand kiest. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een lichtstraat in het plafond. Vooral wenselijk als de tuin op het noorden ligt, of je weinig grote ramen hebt. Zo behoud je optimaal lichtinval in huis en onder de klassieke veranda. Of denk eens aan een duurzaam sedum dak. Om een optimaal resultaat neer te zetten waarmee je meer dan tevreden bent, helpen wij je graag verder met een persoonlijk advies.

Op zoek naar een houten veranda of overkapping?