/ Blog / Veranda buiten ideaal voor Het Nieuwe Werken?

Veranda buiten ideaal voor thuiswerken?

Het Nieuwe Werken, wat betekent dat nu eigenlijk? Ruim een jaar geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanraking. En geloof me, het duurt even voor je je vastgeroeste ideeën over werken echt loslaat. Het was me al snel duidelijk dat we geen vaste werkplekken meer zouden hebben. De foto’s van je lief en kinderen, je hond en je pennenbakje met persoonlijke smaakjes thee zouden verdwijnen.

Veranda voor thuiswerken

Exit eigen plekje dus. Is dat de essentie van Het Nieuwe Werken? Op tijd op je werk zijn om een buro te claimen? Nee dus. Dat is echt helemaal niet waar het om draait. Het gaat erom dat je de werkplek kiest die het beste past bij je werkzaamheden. Werk je alleen of heb je overleg met anderen? Kun je wat geroezemoes om je heen goed gebruiken of is uiterste concentratie nodig. Waar werk je het beste en wanneer? Waar ik eerst beperkt werd in het combineren van werk en privé door strikt de werktijden te volgen, ervaar ik nu vrijheid. Dat duurt even hoor. Die hardnekkige gewoonten laat je niet zomaar los.

Het resultaat is wel dat ik veel flexibeler en productiever ben geworden. Een keer flinke hoofdpijn? Ja dan was het niet uit te houden op kantoor en zat er niet veel anders op dan ziekmelding. Niet meer nodig, thuis even bijkomen en de draad weer oppakken zodra dat weer lukt. Thuis met alle documenten digitaal binnen handbereik.

En die vrijheid ervaar ik zowel thuis als op kantoor. Er is letterlijk ruimte op kantoor doordat alle buro’s er zo lekker opgeruimd uitzien. Geen rommel van collega’s. Elke plek is een schoon buro met eenzelfde computer en toegang tot alle gegevens. Lekker overzichtelijk.

Veranda buiten? Ook buiten werken?

Op een goed moment zat ik eens thuis Nieuw te Werken. Het was ochtend en het beloofde een mooie dag te worden. Op dat moment zat ik binnen te werken. Het kwam niet in me op buiten te gaan zitten. Dat voelde eerlijk gezegd toch een beetje als spijbelen. Ja, zoals ik al zei duurt het best even voor je de vastgeroeste ideeën van het oude werken loslaat. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden en die ga je eens voorzichtig verkennen. En verdomd, vaak werken ze prima en ben je productiever dan ooit.

Op die mooie ochtend zette ik mijn laptop buiten op tafel. Verhuisde de rest van mijn spullen mee en nam plaats onder de veranda. In de tuin. Buiten! En het was heerlijk. De frisse lucht was verkwikkend. De zon zou pas eind van de middag mijn werkplek bereiken. Het bleef dus heerlijk koel. En ik kon gewoon goed op mijn beeldscherm kijken. Geen probleem. Is een veranda buiten een goede buitenwerkplek? Ja, voor mij in ieder geval wel. En zeg nou eerlijk, wie wil er nu niet zo’n plek en de vrijheid van de buitenlucht?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? En zie je de inrichting van de veranda al helemaal voor je? Vraag dan gerust om een offerte. Het is vrijblijvend en geeft je meteen een goed beeld van de kosten. Bij onze projecten vind je een aantal voorbeelden van verschillende uitvoeringen. Dit zijn voorbeelden, want we maken elke veranda en terrasoverkapping op maat. Stuur gerust een foto van je huis met de gewenste afmetingen en een voorbeeld van onze website naar info@verandaservice.nl en je hoort binnen 24 uur van ons.

Op zoek naar een houten veranda of overkapping?