/ Blog / Robuust eiken veranda met staal design als leefruimte

Robuust eiken veranda met staal design als leefruimte

Eiken veranda

Soms maak je een veranda waarbij jezelf ook blij verrast bent met het resultaat. Dat kan verschillende redenen hebben: de woning knapt er met de toegevoegde leefruimte enorm van op, het is gelukt om een technische uitdaging te trotseren of we proberen een nieuwe combinatie van materialen.

Juist dit speelde bij deze veranda waarmee we veel extra leefruimte hebben toegevoegd aan de woning. Stoer door het robuuste eiken met een design uitstraling door het design stalen zwarte kozijn, dat beschutting biedt als glazen wand. De lichtstraat hebben we ook in zwart laten uitvoeren en we zijn zeer tevreden over deze combinatie. Dat is maatwerk in optima forma!

Mooi geheel met de woning

Niet alleen past de veranda perfect bij de woning, het is echt een hoogwaardige uitbreiding van de leefruimte, zonder dat een grondige verbouwing nodig was. De bestaande muur en het designstalen kozijn zorgen voor beschutting tegen de wind. Door het gebruik van glas blijft de leefruimte transparant en licht. Het uitzicht op de tuin en woning wordt behouden. De combinatie van zwart met de kleur van eikenhout is erg mooi.

Om de lichtinval in de woning te behouden, is een lichtstraat van zwart aluminium geplaatst. Voor ons de eerste keer, meestal passen we ze toe in wit. Uiteraard hebben we dit aangepast vanwege de kleur van het stalen kozijn. De lichtstraat geeft niet alleen veel licht in de woning, maar ook onder de veranda. Zodat met deze veranda een heerlijk comfortabele en lichte ruimte ontstaat, waar het fijn ontspannen is.

Op naar de volgende verrassing, want we zijn er van overtuigd dat er nog meer plaatjes zullen volgen! Dat maakt het vak van de veranda vakman ook zo uitdagend. Iedere keer ziet hij hoe een woning transformeert met de komst van een houten veranda.

Op zoek naar een houten veranda of overkapping?