/ Blog / Van woonwens naar houten veranda

Van woonwens naar houten veranda

De veranda vakman helpt je van woonwens tot houten veranda. En maakt wat jij mooi vindt! Als je ons vraagt wat het mooiste is aan ons vak, dan is het antwoord dat wij woonwensen realiseren. De veranda vakman luistert, denkt mee en gaat aan de slag. Hij kiest geen standaard oplossing, maar bouwt bij jouw woning de houten veranda waar je van droomt.

Klinkt mooi én dat is het ook. Als we weggaan na de oplevering en ontroering zien in de ogen van de klant. Of als we horen dat ze denken in een film te zitten. Of als wij verrast worden met een omhelzing of cadeau bij het afscheid, dan weet je dat het écht waar is. Daarom zie je ons vol trots poseren op het ‘bordes’ van onze laatste creatie: de Amerikaanse veranda die wij onlangs hebben uitgedacht en gebouwd.

Van woonwens naar houten veranda

Om van woonwens naar houten veranda te komen, gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij zoeken het uit. Van nature zijn we harde werkers met de nodige creativiteit in het bedenken van oplossingen met hout. Wij pakken liever geen standaard product van de plank. Dat zie je terug in het resultaat. In de foto’s bij dit bericht zie je bijvoorbeeld een royale Amerikaanse veranda op hoogte. Van hieruit kunnen de bewoners hun prachtige parktuin overzien. Door de dichte balustrade hebben ze alle privacy.

Nadat de bewoners zelf openslaande deuren in de pui hebben laten maken, bouwden wij eerst een groot houten terras. De eigenaresse liet ons een filmpje zien van een Amerikaanse veranda. “Deze vind ik zo mooi!”, zei ze. Of wij dat ook konden maken? Dat hebben we gedaan én we brachten nog enkele ideeën in voor stijlvolle details. De woonwens was een veranda met dichte balustrade met grote houten planken als vensterbank en een statige trap. Op de foto’s is te zien dat we onder de bovenlichten met glas, sierlijke ornamenten hebben toegevoegd. Een fantastisch effect in combinatie met het glas en het sfeervolle balkenplafond.

Van Amerikaanse veranda tot poolhouse 

Woonwensen zijn heel persoonlijk en afhankelijk van het gebruik van de houten veranda. Ook de woning zelf speelt een bepalende rol. Ons motto: “Het moet er uit zien, alsof het er altijd gestaan heeft.” Wij vinden het heel belangrijk dat het een mooi passend geheel wordt met de woning.  Onlangs bouwden wij een poolhouse, een heerlijke plek om lekker te loungen bij het zwembad. Zowel overdag, als tijdens zwoele zomeravonden. Bij dit statige jaren dertig huis, bouwden wij een poolhouse met speelse uitsparingen, waardoor er leuke doorkijkjes naar de tuin ontstaan. Zowel voor, achter en aan de zijkant van de veranda. Het houten terras is verhoogd en loopt door naast het zwembad en de schutting. Het geheel is afgewerkt met zwart Thermowood, weerbestendig hout door een behandeling van koken en bakken. De zwarte kleur geeft een chique uitstraling.

Verder kun je bij de foto’s nog een vrijstaande houten veranda zien die achter in de tuin is geplaatst. De veranda is aan de achterkant en aan één zijkant dichtgemaakt, voor comfort en privacy. En voor stabiliteit. Rondom is glas verwerkt in de bovenkozijnen, zodat het toch een heerlijke lichte plek blijft.

Ook woonwensen voor een veranda?

Voor het poolhouse werkten wij samen met Somers Tuinen, die het tuinontwerp en de tuinaanleg verzorgden. Voor meer ideeën over de mogelijkheden kun je ons uitgebreide fotoalbum bekijken. Wil je jouw woonwensen met ons doornemen, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte. Dat kan ook in de avond of op zaterdag.

Will je vrijblijvend advies over een veranda bij jouw woning? Neem dan contact op met de echte veranda vakman! 

Op zoek naar een houten veranda of overkapping?